Tre dramer av Praizović

Sverige

Journalisten, författaren och dramatikern Lidija Praizović har kommit ut med en pjäsantologi på Dockhaveri förlag: Hjärta mot hjärta / Pappas bil / Adolf. Tre pjäser där olika röster tycks tala om samma sak, men från skilda perspektiv. Dramerna handlar om familjeband som slits itu, om kärlek, hemligheter och den laddning som kan finnas i namn. Alla tre dramerna har tidigare framförts på scen eller i radio.

Hjärta mot hjärta inleds med ett liksom »handskrivet« intro, vilket förstärker textens intima ton: »Mamma, som en rocka omfamnar du mig. Jag älskar din päls. Vi är kropp mot kropp, mun mot

 

 

 

 

mun, mamma! Allting mellan oss är väldigt ömt. Vi är marinerade i smakrik olja och genomorgasmiska, mamma!«

På Dockhaveri förlags Youtubekanal kan man lyssna på ett samtal om boken mellan Sara Abdollahi och Lidija Praizović.

 

 

 

 

ANNONSER
ANNONSER
Beställ digitala lösnummer
Nu kan du beställa en korttidsprenumeration av Teatertidningen, där du får tillgång till vårt senaste nummer och hela vårt digitala arkiv. Då får du cirka en månad på dig att läsa numret. Det kostar 50 kronor. Beställningen gör du via vårt prenumerationsformulär. Gå till "prenumerera" (ovan) och klicka dig vidare.
Månadens citat

»Egentligen är jag en person som gillar när saker ställs in. Även sådant som jag tycker ska bli roligt att göra. Jag älskar liksom att slippa. Det är som att det skapas lite luft när redan planerade saker ställs in. Men nu har det blivit lite för mycket inställt. Även för min smak.«

Gunilla Heilborn

Folkoperan