Wollstonecraft på äventyr

Vadstena

I år fyller Vadstena-Akademien femtio och det firar de med att lyfta fram en författare och tonsättare från 1700-talet. »Silverskeppet«, i regi av Elisabeth Linton, kretsar kring engelska kvinnokampsföregångaren Mary Wollstonecraft, med libretto av Sophie Helsing. Dirigenten Jonas Dominique har plockat fram godbitar ur Joseph Martin Kraus produktion. Det blir ett äventyr med »kärlek, affärer och resor över haven«, där Wollstonecraft söker ett förlist skepp i revolutionens Europa. Premiär den 20 juli.

Denna jubileumssommar innehåller även ett antal andra programpunkter, som en romanskonsert den 19 juli. Själva jubileumsdagen, med utomhuskonsert och tårtkalas, äger rum den 31 juli. För mer info, se www.vadstena-akademien.org.

 

 

 

ANNONSER
ANNONSER
Löpande prenumeration

 

Det finns nu möjlighet att välja en löpande prenumeration, där kostnaden dras varje månad. Du betalar bara en krona första månaden, sedan tjugofem kronor per månad. Och du kan avsluta din prenumeration när du vill. Beställningen gör du via vårt prenumerationsformulär. Välj ”Löpande prenumeration” och sedan ”Återkommande kortbetalning”:

Nätverkstan Kulturtidskrifter (premium.se)

Månadens citat

»Självklart ska vi stå upp för och försvara den fria konsten och kulturen, men till vilket pris? Och vem är det som får betala?«

 

Isabel Cruz Liljegren

 

Folkoperan