Stadsteatern blickar bakåt

 

Göteborg

Mattias Andersson sätter till hösten tänderna i Kent Anderssons och Bengt Bratts tre klassiska pjäser från slutet av 60-talet. Det blir en uppdaterad version: »Flotten, Hemmet, Sandlådan 2014« där Mattias Andersson, sin vana trogen, har startat ett intervjuprojekt där den publik som såg originaluppsättningarna berättar om hur deras liv har utvecklats sedan den tid då de fick uppleva dessa pjäser. Unga göteborgare har dessutom fått pjäserna återberättade för sig och har sedan reflekterat kring vad dessa säger om vår samtid. Själv betonar Mattias Andersson i ett pressmeddelande att hans uppsättning absolut inte kommer bli nostalgisk »utan snarare en startpunkt för att utforska var Göteborg, Sverige och teaterkonsten på Göteborgs stadsteater befinner sig just idag.« Premiär den 5 september.

  Foto: Jonas Kündig

 

Löpande prenumeration

 

Det finns nu möjlighet att välja en löpande prenumeration, där kostnaden dras varje månad. Du betalar bara en krona första månaden, sedan tjugofem kronor per månad. Och du kan avsluta din prenumeration när du vill. Beställningen gör du via vårt prenumerationsformulär. Välj ”Löpande prenumeration” och sedan ”Återkommande kortbetalning”:

Nätverkstan Kulturtidskrifter (premium.se)

Månadens citat

»Självklart ska vi stå upp för och försvara den fria konsten och kulturen, men till vilket pris? Och vem är det som får betala?«

 

Isabel Cruz Liljegren

 

Folkoperan