Med drag av Breivik

Göteborg och Stockholm

»The Events«, som 2013 blev utsedd till årets bästa pjäs av The Guardian, ska nu spelas på Gothenburg English Studio Theatre som därmed inleder deras tioårsjubileum. David Griegs pjäs baseras löst på händelserna på Utøya och sätter ljuset på högerextremism. En ung pojke vandrar en dag in på repetitionerna hos en kör och skjuter ihjäl medlemmarna. GEST sätter upp pjäsen i samarbete med ett antal körer som kommer delta på scen. I pjäsen undersöks hur långt vi är beredda att förlåta när vi möter en obegriplig brutalitet. Föreställningen regisseras av Gary Whitaker och spelas på engelska. Premiär den 8 april på GEST, därefter spelas föreställningen 4-18 maj på Kulturhuset Stadsteaterns fria scen.

 

 

 

 

 

 

Foto: Lina Ikse

 

ANNONSER
ANNONSER
Löpande prenumeration

 

Det finns nu möjlighet att välja en löpande prenumeration, där kostnaden dras varje månad. Du betalar bara en krona första månaden, sedan tjugofem kronor per månad. Och du kan avsluta din prenumeration när du vill. Beställningen gör du via vårt prenumerationsformulär. Välj ”Löpande prenumeration” och sedan ”Återkommande kortbetalning”:

Nätverkstan Kulturtidskrifter (premium.se)

Månadens citat

»Självklart ska vi stå upp för och försvara den fria konsten och kulturen, men till vilket pris? Och vem är det som får betala?«

 

Isabel Cruz Liljegren

 

Folkoperan