Realistisk surrealism

Stockholm

Teater Galeasens kommande premiär är en dramatisering av Hassan Blasims bok »Irakisk Kristus«. Boken kom ut 2013 och Blasim, som bor i Helsingfors, ansågs med sin roman, som utspelar sig i Irak och Helsingfors, ha revolutionerat den arabiska kulturen. Han skildrar en rå verklighet, i ett gränsland mellan fantasi och verklighet. Det surrealistiska framstår här samtidigt som helt realistiskt. 

Lucas Svensson har i sin dramatisering tagit på fasta på romanens tematik kring exil, berättande, tro, krig och sex. Natalie Ringler regisserar denna föreställning – som är ett samarbete mellan Teater Galeasen, Kulturhuset Stadsteatern och Dramaten – och på scen står bland annat Electra Hallman, Sandra Huldt och Ann Petrén.

Premiär den 12 mars.

 

 

 

 

 

Foto: Mats Bäcker

Form: Jan Larsson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ANNONSER
ANNONSER
Löpande prenumeration

 

Det finns nu möjlighet att välja en löpande prenumeration, där kostnaden dras varje månad. Du betalar bara en krona första månaden, sedan tjugofem kronor per månad. Och du kan avsluta din prenumeration när du vill. Beställningen gör du via vårt prenumerationsformulär. Välj ”Löpande prenumeration” och sedan ”Återkommande kortbetalning”:

Nätverkstan Kulturtidskrifter (premium.se)

Månadens citat

»Självklart ska vi stå upp för och försvara den fria konsten och kulturen, men till vilket pris? Och vem är det som får betala?«

 

Isabel Cruz Liljegren

 

Folkoperan