Inkonst startar festival

Malmö

I mars drar Inkonst igång en internationell scenkonstfestival, Eareye, med föreställningar som ligger i gränslandet mellan scenkonst, dans och musik. Inkonst ger plats för »dans som är som musik för ögonen, koreografi som är dikter och konserter som är performancekonst«.

Festivalen riktar in sig på hur vi lyssnar när vi upplever scenkonst. Den är kurerad av koreografen Alma Söderberg. Där kommer finnas allt från growl-konserter till minnesvandringar i mörker och föreställningen Match (bilden) av koreografen Deborah Hay, med kompaniet Cullberg. Det kommer också bli workshops för professionella dansare.

Anna Söderberg säger i ett pressmeddelande: »När jag har valt programmet har jag utgått mycket från min egen praktik och letat efter andra konstnärer som arbetar med liknande 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Inkonst

 

tankar. Föreställningar där lyssnande är lika viktigt som tittande, som hänger sig åt både rörelse och ljud.« 

Eareye pågår den 5-7 mars, för program, se: http://inkonst.com/event/eareye/

 

 

 

 

 

 

 

ANNONSER
ANNONSER
Löpande prenumeration

 

Det finns nu möjlighet att välja en löpande prenumeration, där kostnaden dras varje månad. Du betalar bara en krona första månaden, sedan tjugofem kronor per månad. Och du kan avsluta din prenumeration när du vill. Beställningen gör du via vårt prenumerationsformulär. Välj ”Löpande prenumeration” och sedan ”Återkommande kortbetalning”:

Nätverkstan Kulturtidskrifter (premium.se)

Månadens citat

»Självklart ska vi stå upp för och försvara den fria konsten och kulturen, men till vilket pris? Och vem är det som får betala?«

 

Isabel Cruz Liljegren

 

Folkoperan